NOU COMUNICAT SOBRE LA VIA VERDA DE GARRIGÀS A ARENYS D’EMPORDÀ (GIV-6226)

Estimades veïnes i estimats veïns,

Ens plau compartir amb vosaltres excel·lents notícies relacionades amb el projecte de la Via Verda tram Garrigàs-Arenys d’Empordà, en el marc del conveni de col·laboració entre el Consorci de les Vies Verdes i l’Ajuntament de Garrigàs.

Avui hem mantingut una nova visita sobre el terreny i, en resposta a les nostres peticions, el Consorci de les Vies Verdes ha proposat iniciar els tràmits per sol·licitar la modificació parcial del projecte que contemplarà una millor solució per a la passera actual sobre el torrent dels Sorrells. Aquesta proposta consisteix a recol·locar-la més a prop del pont, dimensionar-la i allargar-la en direcció a Arenys d’Empordà. Aquesta iniciativa té com a objectiu trobar una alternativa òptima que permeti preservar l’entorn natural i, alhora, executar el projecte en el termini previst. A més, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona per dur a terme aquestes millores.

Estem compromesos a continuar treballant per assegurar-nos que aquest projecte es desenvolupi de manera sostenible i respectuosa amb el nostre entorn. És important per nosaltres protegir aquest paratge, amb la seva rica diversitat biològica, que inclou exemplars d’alzina, roure, la surgència de la font de l’Humà i la bassa que acull una colònia de tritó palmat (Triturus helveticus), una espècie escassa i de gran valor ecològic per la nostra comarca.

Mantindrem la informació sobre qualsevol desenvolupament addicional i estarem encantats de rebre les vostres aportacions i comentaris. La vostra participació és molt valuosa per a nosaltres i ens ajudarà a assegurar-nos que el projecte es desenvolupi de manera transparent i respectuosa amb les necessitats i les preocupacions de la comunitat.

Gràcies per la vostra col·laboració continua.

 

 


Noticies relacionades:

https://garrigas.cat/comunicat-de-lajuntament-la-via-verda-de-garrigas-a-arenys-demporda-giv-6226/

https://garrigas.cat/inici-de-les-obres-de-la-via-verda-paralel%c2%b7la-a-la-carretera-giv-6226-tram-garrigas-arenys-demporda/