COMUNICAT de L’AJUNTAMENT : LA VIA VERDA DE GARRIGÀS A ARENYS D’EMPORDÀ (GIV-6226)

 

 

Benvolguts veïns i veïnes,

Des de fa algunes setmanes, estem col·laborant amb el Consorci de les Vies Verdes, l’empresa constructora TRAGSA i la Diputació de Girona, en el replanteig sobre el terreny del projecte de construcció de la Via Verda.

Durant aquest procés hem identificat que en el traçat, quan travessa el torrent dels Sorrells del pont de l’Humà, alguns arbres es troben en una situació compromesa que afecta els suports del nou pont de la via. En resposta, l’ajuntament de Garrigàs ha proposat una modificació al projecte original que permetés la preservació dels roures, limitant la posició de la passera i ajustant els alineaments del traçat de la via.

Hem mantingut diverses trobades sobre el terreny amb totes les administracions implicades per trobar la millor solució possible. Pròximament, està programada una nova reunió de camp per continuar avançant en aquest sentit.

És crucial tenir present que el projecte està sotmès a múltiples condicions tècniques i administratives, vinculades a una subvenció estatal, a un pressupost ajustat i a terminis concrets. Això implica que qualsevol modificació important pot afectar el calendari i, per tant, la seva execució.

Recentment, s’ha iniciat una campanya popular al poble veí de Palau de Santa Eulàlia per protegir els roures que puguin estar en risc. Entenem i compartim aquest sentiment. També és l’objectiu del nostre treball.

Des de l’ Ajuntament de Garrigàs, volem reiterar els nostres compromisos pel que fa a aquest projecte:

  1. Continuar endavant amb la construcció de la via verda, perquè aporta valor i connecta els nostres pobles
  2. Continuar vetllant perquè les obres es realitzin protegint l’entorn i la bassa del Pont de l’Humà.
  3. Treballar estretament amb totes les administracions per trobar solucions viables en aquest sentit.

Estem oberts a qualsevol suggeriment i col·laboració que pugueu oferir-nos. Us mantindrem informats sobre el desenvolupament d’aquesta qüestió.

 

Notícia relacionada : https://garrigas.cat/inici-de-les-obres-de-la-via-verda-paralel%c2%b7la-a-la-carretera-giv-6226-tram-garrigas-arenys-demporda/