VILES FLORIDES

L’Ajuntament de Garrigàs forma part del projecte de Viles Florides.

https://vilesflorides.cat/garrigas/

Des del consistori treballem perquè la confluència entre natura i patrimoni es pugui gaudir igual que succeeix quan es visiten les esglésies, porxos i carrerons plens d’història del municipi.

Garrigàs implica als infants de l’escola que col·laboren en els canvis de les flors de temporada. I també es treballa progressivament per embellir els carrers de les viles buscant espais i racons per posar jardineres amb plantes autòctones que no requereixin molta aigua així com fer actuacions de millora i d’enjardinament entorn de les esglésies romàniques de tots els nuclis.

Algunes d’aquestes actuacions es fan sorgides de la iniciativa i  col·laboració de veïns i veïnes, que participen en la plantació i manteniment l’espai. La setmana passada es van culminar els treballs a la zona verda del Bosquet d’Arenys d’Empordà i la jardinera del carrer Doctor Santaló de Garrigàs.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.