MANIFEST DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2023

La força del municipalisme, la força del poble de Catalunya


L’11 de setembre, cada any, celebrem la nostra Diada Nacional, per expressar-nos i per reivindicar-nos com a poble lliure i sobirà. I és que la sobirania és sinònim de més benestar i més oportunitats per a tota la ciutadania. Només així han avançat les nacions, quan els drets socials i els nacionals han anat plegats, acompanyats sempre dels pobles i ciutats.


Les catalanes i els catalans sempre ens hem expressat de forma cívica, pacífica i democràtica per decidir el nostre futur. Així ho vam fer el 9N, l’1 d’octubre, i tants cops com faci falta perquè la democràcia és l’eina més poderosa i transversal que disposa tota nació.


Aquesta Diada volem fer un especial èmfasi en la necessitat de reivindicar l’ús i la vitalitat del català com a eina vertebral de la nació. La nostra llengua és una eina de cohesió social, d’identitat i de cultura que hem de preservar, protegir i potenciar encara més, sent capaç de transmetre’l a tota la ciutadania, a les generacions futures i en els nous canals digitals.


Des del municipalisme català, des de tots els Ajuntaments de Catalunya, continuarem acompanyant al país en tots els seus avenços socials, nacionals i democràtics, perquè les nacions i els estats no s’entendrien sense la força dels seus pobles, la força del municipalisme.


Un any més, cridem ben alt i clar, Visca Catalunya lliure!