EL NOM DE LA NOSTRA ESCOLA

INFORMACIÓ DE LES CANDIDATURES

Les candidatures seleccionades per al nom de l’escola de Garrigàs són, per ordre alfabètic :

  • Escola de Garrigàs
  • Escola “Ferran Sunyer i Balaguer”
  • Escola “Joana Colom Llach”
  • Escola “La Rosella”

Ampliem la informació dels quatre noms candidats amb el treball que ha realitzat l’alumnat de l’escola així com els arguments que han exposat les persones que han proposat aquests noms.

ESCOLA DE GARRIGÀS

“Proposta: Escola de Garrigàs. Arguments: Les escoles de poble es millor que es coneguin pel nom del propi municipi, així tothom les ubica i sap d’on son les nenes i nens de l’escola”

 

“Proposo “Escola de Garrigàs” Argument: ens agrada que una escola petita situada en una zona rural, porti el nom del mateix poble. D’aquesta manera, quan es parla de l’escola de Garrigàs tothom la sap ubicar i identificar de seguida.”

“La meva proposta per el nom de l’escola de Garrigàs és deixar-la tal i com es diu. Escola de Garrigàs. El nom del nostre poble és prou maco i ens inclou a tots. Amb aquest nom és fàcil de trobar, ubicar i quan parles amb algú de l’escola de Garrigàs, tothom sap de quina escola estas parlant. Sabeu on és l’escola Manuel de Pedrolo, la dels Fluvianets? La Tramuntana? La Oliveres Milenaries? La Joaquim Gifre? Són ben aprop de casa nostra i la majoria de gent no les pot ubicar

 

ESCOLA FERRAN SUNYER I BALAGUER

“PROPOSTA NOM:  ESCOLA DE GARRIGÀS  “FERRAN SUNYER I BALAGUER”
 
Es proposa aquest nom com a model de PERSISTÈNCIA, CONSTÀNCIA, SUPERACIÓ, FERMESA  I TOSSUDESA,  a tot això, cal afegir-hi l’AMOR I ALTRUISME  incondicional de la seva família. 
Tot un exemple pels actuals estudiants que tinguin un somni i que per difícil que els sembli amb esforç el poden fer realitat.
 
Nascut a Figueres el 6 de febrer de 1912, fill d’un metge de la ciutat, la vida fou molt dura per a ell i la seva mare. El pare morí de tuberculosi quan Ferran tenia només dos anys.
A l’estiu es desplaçava al poble de Vilajoan a la masia dels Sunyer.
Ferran Sunyer no solament no va anar mai a escola, (els metges van aconsellar a la família que no hi anés)  sinó que no va poder escriure mai, ni caminar, ni vestir-se, ni… Era totalment dependent dels altres a conseqüència d’una paràlisi cerebral per asfíxia en el part.

Ferran es va interessar per la física que li explicava el seu cosí i després per les matemàtiques… fins que un dia es va adonar que en un llibre francès d’àlgebra hi havia un resultat equivocat, que ell va poder arreglar i que, després de contactes amb matemàtics de l’Acadèmia de Ciències de París, esdevindria el seu primer article d’investigació.

Guardonat amb diversos premis de recerca a Catalunya i a Espanya, a la mort de la seva mare tingueren cura d’ell les dues cosines, que sacrificarien la seva vida professional i personal perquè ell pogués rebre matemàtics estrangers, que venien a consultar-lo, o assistir a congressos. Com que no podia escriure, elles passaven a màquina els seus articles de recerca que els dictava amb una veu dificultosa

Ampliació de la seva carrera en aquest documental de la seva vida:

https://www.ccma.cat/3cat/ferran-sunyer-i-balaguer-historia-dun-exili-interior/video/4545916/

 

ESCOLA JOANA COLOM LLACH

 
” És lògic, obvi, natural… que una escola porti el nom d’un mestre, d’un ensenyant.
– El nom proposat és d’una mestra nada a Garrigàs i que va ser de reconegut prestigi als pobles on va exercir abans de la República, va ser escollida per la Generalitat per formar part de l’elit de mestres que van estrenar les escoles promogudes per la institució, va ser una celebrada mestra dels alumnes espanyols exiliats a Rússia, i estimada professora de futures mestres a l’Escola Normal de Pau (França).
– Va ser activa i crítica des de petita (va replicar justament el capellà de Garrigàs) i, a la Normal de Girona, va ser alumna predilecta de les prestigioses pedagogues les germanes Uriz.
– Ha merescut l’atenció del Dr. Mon Marquès, catedràtic Pedagogia de la UdG, en els llibres que ha publicat”
 
 
 
“Jo proposo el nom de “Escola Joana Colom”, bàsicament perquè va ser una professora prestigiosa d’escola fa molts anys enrere, molt coneguda i estimada pel poble. La Joana és una il·lustre garriguenca molt important que crec que val la pena estudiar”

 

ESCOLA LA ROSELLA

“Proposo el nom “Escola La Rosella” perquè és una de les flors característiques d’aquest entorn, una flor silvestre, del camp, com la nostra escola, que simbolitza l’esperança, la pau, l’amor, la creativitat, la imaginació…, valors importants per als infants. A més, és un element de la natura, bell, acolorit, alegre, evoca sensacions agradables i se’n podria fer un bonic logo per representar-lo”


Participa i vine a votar:

  • QUAN ? DIVENDRES 1 DE MARÇ
  • ON ?  ESCOLA DE GARRIGÀS
  • HORARI ?  DE 16:30H A 17:30H
    •  
📌 Poden votar els i les alumnes de l’escola i totes les persones majors de 12 anys, presentant el DNI o document identificatiu.
 
📌 Si el dia 1 de març no podeu venir, teniu l’opció de votar anticipadament. Per fer-ho, veniu a l’Ajuntament de dilluns a divendres, de 9:30h a 13:00h. Teniu temps fins al 29 de febrer!