COM PUC VOTAR PER CORREU?

El 4 d’abril ha començat el període electoral dels comicis municipals, que se celebraran el diumenge 28 de maig de 2023, i en els quals la ciutadania del municipi de Garrigàs major d’edat inscrita en el cens electoral escollirà el Govern municipal del proper mandat 2023-2027. Ja es pot sol·licitar el vot per correu.

Vot per correu: Des de dimarts 4 d’abril ja es pot demanar  la documentació per poder fer el vot per correu. Les persones interessades poden sol·licitar-lo de forma presencial o telemàtica fins al dijous 18 de maig de 2023, inclòs:
 • Presencial: adreçant-se a les oficines de Correus, en els horaris d’obertura, amb l’original del document acreditatiu d’identitat. Cal emplenar i lliurar a l’oficina un full de petició, especificant a quina adreça es vol rebre la documentació electoral, que inclou:
  • Una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presenten als comicis
  • Un sobre per a la votació
  • El certificat d’inscripció al cens electoral
  • Un sobre on està escrita la informació de la mesa electoral corresponent
  • Un full explicatiu

   A partir del dilluns 8 de maig inclòs, rebreu la documentació a l’adreça indicada. Cal emplenar-la i tornar a l’oficina de Correus per exercir el dret a vot, enviant el sobre per correu certificat (tramesa gratuïta), com a màxim el dimecres 24 de maig, inclòs.
 • Telemàtica: La ciutadania pot presentar via web la sol·licitud del vot per correu. Per fer-ho, cal disposar d’un certificat digital (DNI electrònic o Certificat IdCat).

  A partir del dilluns 8 de maig inclòs, rebreu la documentació l’adreça indicada. Cal emplenar-la i tornar a l’oficina de Correus per exercir el dret a vot, enviant el sobre per correu certificat (tramesa gratuïta), com a màxim el dimecres 24 de maig, inclòs.

Consulta del cens electoral: Des del dimarts 11 d’abril al dilluns 17 d’abril inclòs, la ciutadania podrà consultar el cens electoral als Ajuntaments per comprovar les seves dades.

Publicació de les llistes electorals: El dilluns 1 de maig es publicaran de forma definitiva les llistes de les formacions que concorren als comicis.


Sorteig de les meses electorals: El sorteig per escollir les persones participants en les meses electorals es farà mitjançant un ple municipal extraordinari, que se celebrarà als ajuntaments finals del mes d’abril i primers dies de maig.

 

Campanya electoral i eleccions: Del divendres 12 de maig al divendres 26 de maig inclòs es durà a terme la campanya electoral. El dissabte 27 de maig és el dia de reflexió i la jornada electoral es desenvoluparà el diumenge 28 de maig.