PRÒXIMES ACTUACIONS PER AL CONTROL DE PLAGUES

 

 

Davant de la gran quantitat de coloms que habiten diversos punts del municipi de Garrigàs, s’han programat dues batudes autoritzades que durà a terme l’associació de caçadors L’Esquirol els  dissabtes 4 i 11 de maig, de les 8,30h fins a les 12h del migdia, aproximadament.

Durant la batuda s’empraran sorolls acústics a diversos punts per tal que els coloms es desplacin cap a la zona on estaran els caçadors, situats als afores del nucli urbà. En cas de necessitat, es marcaran les zones de manera adient. Us demanem disculpes per les molèsties que això pugui ocasionar.

Aquestes aus són cada cop més nombroses i cal controlar-ne la població, ja que generen greus problemes de brutícia i salubritat. 
Us recordem que és crucial evitar proporcionar-los aliment per no afavorir la seva reproducció i expansió i es recomana als propietaris d’immobles que tapin possibles obertures exteriors instal·lant barreres d’accés als sota coberts, a les instal·lacions tècniques com plaques solars fotovoltaiques i als porxos on puguin entrar i fer niu.

Informació general sobre gestió i control de plagues i altres animals:

L’Ajuntament de Garrigàs realitza de manera periòdica i recurrent actuacions de control de plagues de rates i de mosquit tigre per evitar i controlar la seva proliferació.

També es fa una gestió de les colònies de gats de carrer als diferents nuclis mitjançant l’esterilització d’aquests animals. Aquesta tasca no seria possible sense l’ajuda de persones voluntàries que s’encarreguen de la captura, logística i cura dels animals durant tot el procés. Des d’aquí volem agrair la dedicació de totes elles.

Com podeu veure, en tots els casos, la col·laboració ciutadana és imprescindible perquè aquestes actuacions siguin efectives i reverteixin en la millora del benestar quotidià als nostres pobles i carrers.

Moltes gràcies.