L’AJUNTAMENT RENOVA UN ANY MÉS EL SEGELL DE TRANSPARÈNCIA INFOPARTICIPA

L’Ajuntament de Garrigàs ha obtingut un any més el segell de transparència Infoparticipa, que reconeix les bones pràctiques que realitzen les administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) en matèria de transparència en les seves pàgines web. Enguany, només el 13% de les entitats públiques catalanes han obtingut aquest guardó. L’Ajuntament de Garrigàs rep aquest reconeixement per cinquè any consecutiu,  amb una puntuació del 77%.

L’acte d’entrega de guardons va tenir lloc ahir 9 d’abril, a les 17 hores, a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Aquest reconeixement avalua l’índex de compliment de transparència de les webs corporatives a partir de l’aplicació d’una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local. El Laboratori de Periodisme i  Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua la informació pública dels ents locals que permet a la ciutadania conèixer qui són els seus representants polítics, cóm gestionen els recursos col.lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. Aquest segell, cada vegada més rigorós i amb criteris cada cop més restrictius, ajuda els ajuntaments en la detecció de millores i també és un reconeixement a les tasques dutes a terme.

El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que ofereix garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania i que suposa un incentiu per als responsables polítics i tècnics de les entitats públiques a l’hora de treballar en la qualitat i la transparència de la comunicació pública local en les pàgines web.