COMUNICAT SOBRE LA VIA VERDA DE GARRIGÀS A ARENYS D’EMPORDÀ (GIV-6226)

Estimades veïnes i estimats veïns,

Durant les darreres setmanes s’han dut a terme els treballs de desbrossament de l’entorn de la bassa del pont de l’Humà amb la finalitat d’aixecar un topogràfic per modificar el projecte inicial, amb un nou encaix i disseny de la passera de la via Verda tram Garrigàs-Arenys d’Empordà.

Aquests treballs han posat de manifest que hi ha dos roures martinencs que presenten riscos, a causa d’afectacions orogràfiques, erosions que ha patit el terreny i, la més preocupant, l’atac d’un insecte (Cerambyx cerdo) que afecta principalment aquestes espècies i que ha atacat de forma significativa el tronc principal del roure més gran i dominant.

Aquesta desagradable troballa ha fet que l’Ajuntament de Garrigàs prengui la decisió de retirar aquests dos arbres, per evitar que posin en risc a les persones, tant en el moment d’executar l’obra com més endavant en l’ús d’aquesta via pública.

Volem aprofitar per agrair a totes les professionals dels diferents Departaments pel seu treball objectiu i tècnic, que ens han acompanyat en tot aquest procés fins a prendre la millor decisió possible.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol qüestió o aclariment.

 

 

 

INFORMACIÓ RELACIONADA :