TERCER COMUNICAT-PDU LOGIS EMPORDÀ

Reunió amb la nova Consellera de Territori per tractar el Pla Director Urbanístic LOGIS Intermodal Empordà

Consulta la carta al Subdirector General d’Actuacions Urbanístiques

Els Ajuntaments de Fortià, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Sant Miquel de Fluvià i Siurana sol·liciten una reunió amb la nova Consellera de Territori per tractar el Pla Director Urbanístic LOGIS Intermodal Empordà

Els ajuntaments de Fortià, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Sant Miquel de Fluvià i Siurana han sol·licitat conjuntament una reunió amb la Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Paneque, amb l’objectiu de tractar diversos aspectes del Pla Director Urbanístic (PDU) LOGIS Intermodal Empordà.

Els consistoris han expressat la seva preocupació per l’impacte que aquest pla pot tenir sobre els municipis implicats, especialment pel que fa a urbanisme, sostenibilitat i mobilitat. En diverses ocasions, els ajuntaments han manifestat la necessitat de tenir alternatives reals per a la ubicació de la Intermodal, ja que les propostes actuals no responen adequadament a les necessitats del territori.

En aquest sentit, els municipis han estat treballant per concretar una nova alternativa que han presentat al Departament de Territori. Aquesta proposta, denominada “Alternativa 4”, explora nous espais d’ubicació per a la Intermodal, tots ells dins el terme municipal de l’actual Logis Empordà. Això permet minimitzar l’impacte en el territori, maximitzar les connexions amb els sistemes viaris existents i desenvolupar el projecte dins un entorn ja industrialitzat.

A més, els ajuntaments han demanat formalment que es modifiquin les dates del procés participatiu, ja que consideren que el mes d’agost no és un període adequat per fomentar la participació ciutadana en un tema de tal transcendència. Aquesta petició ha estat comunicada a l’INCASOL i a la Consellera de Territori.

Els consistoris també han sol·licitat una reunió amb el Director General d’ADIF, Sr. Ángel Contreras Marín, per tractar directament les qüestions relatives a la ubicació de la Intermodal i l’impacte que pot tenir en els nostres municipis.

Els consistoris dels cinc municipis esperen que aquestes reunions es puguin celebrar properament, amb l’objectiu d’obrir un diàleg constructiu que permeti arribar a solucions consensuades i beneficioses per a totes les parts implicades.

Restem a la vostra disposició per qualsevol consulta o aclariment sobre aquest tema tan important per als nostres municipis.

 

Proposta alternativa numero 4.

 

Noticies relacionades:

01/06/2024 COMUNICAT EN RELACIÓ AL PDU LOGIS EMPORDÀ

02/07/2024 SEGON COMUNICAT-PDU LOGIS EMPORDÀ