Entorn natural

Una composició de paisatges uniformes amb petits turons i valls fluvials. Situat a la plana de l’Empordà, Garrigàs és un terme municipal que comprèn terrenys de la plana al·luvial dels Terraprims, a l’esquerre del Fluvià.

Els límits del terme municipal són: al nord, amb Vilamalla; a l’est, amb Siurana, Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori; al sud, amb Vilaür i, a l’oest, amb Bàscara, Pontós i Borrassà. Es troba no gaire lluny tant de les platges del golf de Roses com dels primers desnivells del massís de les Salines-Bassegoda.

El terraprim empordanès és una zona de paisatges uniformes amb petits turons i valls fluvials dels rius Fluvià i Ter que engloba l’espai de transició de la comarca del Pla de l’Estany cap al mar. És un paisatge de mosaic principalment agrícola on podem trobar boscos d’alzines i pins, una gran xarxa hidrogràfica i grans extensions de camps de conreu. Enmig d’aquest territori s’hi troba el nostre municipi,  amb un fort caràcter agrícola que s’alça damunt d’aquests turons tan característics.

El curs del Riu Fluvià discorre pel municipi, travessant els pobles de Vilajoan i d’Arenys d’Empordà.

Fotografies Museu Virtual Mirador Photo 2020: https://www.artsteps.com/view/5f65c9ebac0ff602ae7b12f5