Patrimoni

Un indret perfecte per descansar i relaxar-se però, també, gaudir de fantàstiques passejades.

Descobrir el típic paisatge de la plana empordanesa i, alhora, el seu passat històric a través dels vestigis arquitectònics, com l’església romànica de Sant Miquel de Garrigàs, en què destaca l’arc de mig punt de la porta d’accés; l’església també romànica de Sant Sadurní d’Arenys d’Empordà, integrada a les defenses del castell; o les esglésies de Santa Maria de Vilajoan i Santa Maria d’Ermadàs. La primera d’aquestes dues darreres llueix una nau amb volta de canó ultrapassada i és documentada des de l’any 1093, mentre que la segona és d’una sola nau, amb absis semicircular.

Són destacables i mereixen una visita el castell medieval d’Arenys d’Empordà i, al seu costat, la impressionant torre modernista, així com el castell de Vilajoan, dels segles XIV i XV.

El terme municipal de Garrigàs ofereix magnífiques passejades pels diferents nuclis de població que el conformen. En tots, descobrir a peu els seus porxos i carrerons plens d’història és la millor opció per conèixer-los. Així mateix, ens podem apropar fins al pas del riu Fluvià per Arenys d’Empordà, on podem veure la central hidroelèctrica del segle XIX, o fins al jaciment arqueològic del Puig Ferrer, a Ermadàs.

L’origen del nom del poble ve de «garriga o garric» vegetació formada per arbustos i mates baixes semblants a l’alzina.

Fotografies Museu Virtual Mirador Photo 2020: https://www.artsteps.com/view/5f65c9ebac0ff602ae7b12f5