Garrigàs forma part de la comarca de l’Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 19 km² i 101 m d’altitud.
Els límits del terme municipal són al nord amb Vilamalla, a l’est amb Siurana, Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori, al sud amb Vilaür i a l’oest amb Bàscara, Pontós i Borrassà. Té agregats els nuclis d’Arenys d’Empordà, Ermedàs, Tonyà i Vilajoan.
Popularment, es considera que els plats típics d’aquest municipi són el “platillo” d’ànec, el farcit de pomes i, sobretot, la botifarra dolça. Antigament, per l’aplec de Santa Llúcia de Tonyà, els romeus que hi acudien recollien farigola, romaní i herbes aromàtiques, en feien una gran foguera i la mantenien encesa davant l’ermita durant tot el dia. Es tractava de perfumar-se amb l’olorós fum que desprenia la foguera, perquè d’aquesta manera, segons creença popular, s’enfortia la vista i la santa els guardaria i protegiria del mal d’ulls. Actualment, entre Garrigàs i Tonyà, hi ha una zona que es coneix com “les passadores”. Aquest nom s’originà en els temps en què la pesta negra feia estralls entre la població empordanesa: aquest indret va ser utilitzat per la gent de Garrigàs i rodalies per “passar” aliments al municipi veí de Siurana d’Empordà que havia quedat aïllat per l’alt índex d’infecció dels seus habitants.
Durant la construcció de l’autopista A7, prop del poble d’Ermadàs es trobà un jaciment amb abundants restes d’època pre-romana.