V Fira de la Botifarra de Perol i Productes de la Terra 2015

 

El passat diumenge 4 d'octubre Garrigàs va celebrar la cinquena edicició de la Fira de la Botifarra de Perol i Productes de la Terra, fet  que certifica que ja s'ha consolidat dins el panorama de fires i mostres del territori. L'organització, doncs, va assumir per aquest any el repte engrescador de mantenir la bona trajectòria i aconseguir que la gent vingui una vegada més atreta pel seu cartell i la seva oferta variada i entretinguda. I es va aconseguir!!!

La fòrmula que es va idear va ser clara: d'una banda, repetir les activitats més atractives que ja s'han fet un lloc en el programa de cada any i, de l'altra, impulsar l'expressió artística en la secció Treu el Nas per Garrigàs, amb un espai dedicat a les arts escèniques i amb noves exposicions: una de vitralls, la instal·lació creativa Path (camí) i una exposició de gravats de Daniel Lleixà, que va sortejar una de les seves obres.

En aquesta ocasió també es va fer una petita modificació en el recorregut, de manera que altres espais del poble tinguessin l'oportunitat de guarnir-se amb decoracions ben originals i tenir protagonisme en aquesta celebració. La fira, a més, serveix com a aparador per mostrar i potenciar el teixit empresarial del municipi i permet donar a conèixer l'escola rural de Garrigàs, que va fer una jornada de portes obertes i va tenir una parada pròpia.

La programació va oferir al llarg del dia tot un conjunt d'activitats pensades per a tots els públics. El visitant que va passejar pels carrers de la fira tan aviat va poder comprar a les parades de productes alimentaris i artesans, com aprendre com s'elabora la botifarra de perol i veure preparar en directe un plat a base del nostre producte estrella. I quan la gana va començar a despertar-se només calia acostar-se fins a les parades dels tastets i degustar les tapes preparades pels restaurants convidats: el Trull d'en Francesc, Can Jeroni, la Rectoria d'Espinavessa i la Fornal dels Ferrers, acompanyats pel celler Empordàlia, encarregat de servir els vins.

Com no podia ser d'una altra manera, també hi va haver espais d'entreteniment per als més petits, que van poder fer manualitats, pintar-se, jugar a jocs tradicionals i demostrar la seva força llançant tan lluny com van poder el garrí del nostre curiós concurs internacional.

I els que van voler fer un dia rodó no es van perdre el dinar popular de botifarra de perol amb seques, ni el ball de final de festa amb el conjunt Pa d'Àngel, que va ser l'encarregat de fe cremar l'excés de calories al ritme de la música.

 

CONTACTE amb nosaltres

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Acceptar