Un regal del porc

     
 

Antigament aquesta classe de botifarra es feia amb les carns sobrants de la matança del porc, que es posaven totes juntes al perol: cap de porc, ronyó, freixura, cor... Actualment cada artesà l’ha anat adaptant al seu gust però, en general, s'elabora amb carns més nobles del porc i s'utilitza la careta, la galta, carn de l'espatlla, cansalada…, tot cuit al perol, sal i pebre negre.

El resultat d'aquesta elaboració és un embotit saborós i melós molt apreciat per als admiradors dels productes que vénen del porc.

"carn, sang, cotnes i freixures, 

rica en greix i colesterol;

 si no et fan por les mesures:

botifarra de perol!"

Atributs i propietats nutricionals de la botifarra de perol de Garrigàs (analítica del 18/12/2013)

 
Proteïnes 19,5%

Greixos 23% dels quals un 8,4% són saturats (que són els que provoquen el colesterol dolent) i la resta 14,6% monoinsaturats del tipus àcid oleic (caracte- rístic de l’oli d’oliva i que contribueix a reduir els nivells de colesterol total en la sang).

 Hidrats de carboni <0,5%

Valor calòric: 285 Kcal/100g.

La denominació "de perol" fa referència al recipient on es cou la botifarra, un vas de metall d'una forma hemisfèrica que serveix per anar al foc.

 

CONTACTE amb nosaltres

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Acceptar